fbpx

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er holdt igen med fedtstoffet – uden at det går ud over smagen.

Sense Blomkålsgratin

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 min
Ret: Hovedret
Portioner: 2

Ingredienser

  • 200 gr blomkål i buketter
  • 3-4 stk Forårsløg
  • 150 gr røget mørbrad eller skinke
  • 2-3 stk æg afhængig af størrelse
  • 1 dl Creme fine 7%
  • 100 gr revet parmesan eller anden tør ost
  • 6 cherry tomater
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk rasp
  • 10 gr smør eller magarine
  • 1 tsk bagepulver
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • kog blomkålsbukettere i ca. 4 minutter. Hæld dem til afdrypning i en si
  • Del æggene i blommer og hvider (som kommes i en større skål)
  • Kom ½ dl creme fine og mel i en gryde og pisk det sammen under opvarmning
  • Kom resten af creme fine i og derefter æggeblommer 1 for 1 under omrøring
  • Rør resten af fyldet (blomkål, mørbrad/skinke, forårsløg, ost, salt, peber) i blandingen
  • Pisk hviderne helt stive
  • smør et ildfast fad med smør eller magarine og drys derefter rasp jævnt ud over
  • Fold nu forsigtigt de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen i massen med fyld
  • Hæld det hele i fadet og drys evt lidt rasp over
  • Bages i ca. 1 time ved 175 gr.

Sense håndfulde

Server med en god salat.
Sense fordeling
HF1-2: blomkål, forårsløg (+ evt. salat)
HF3: æg, røget mørbrad
HF4: rasp
Fedt: creme fine, smør, ost
Smagsgiver: salg og peber

Brownie med sød kartoffel

En skøn kage, som er langt sundere end man...

Salat med blåbær, feta, avocado og kerner

Jeg er vild med denne kombination af sprødt,...

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en kold dag

Hvid Sense Pizza med champignon, skinke og rødløg

Jeg elsker pizza! Hjemme hos os ender fredag...

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er...

Mavevenlig greenie

Smoothies er populære som morgenmad. De er...

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse....

Grønkålschips

En sund snack, der smager syndigt Salte, sprøde...

Vandmelonsalat med feta

Sommerens skønneste salat Denne salat er en af...

Sense omelet med laks og asparges

Sense omelet med laks og asparges Når jeg har...

2 Kommentarer

  1. Louise Mortensen

    Skal tomaterne i bladning

    Svar
    • Birgitte

      Hej Louise
      Nej, jeg skærer dem i halve, fordeler dem i fadet inden bagning og trykker dem lidt ned.
      God fornøjelse
      Mvh BIrgitte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering