fbpx

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse.

Gulerodsboller

Lækre saftige boller. du kan bruge til alle dagens måltider. De egner sig fint til at fryse.
Forb. tid1 t 45 min
Tilb. tid20 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Sense
Søgeord: boller, Sense
Portioner: 20 boller
Kalorier: 125kcal

Ingredienser

  • 5 dl Lunkent vand
  • 50 gr Gær
  • ½ tsk Salt
  • 1 spsk Sukrin melis
  • 0,5 dl Rapsolie
  • 1 Æg
  • 200 gr Gulerødder, fint hakket eller revet
  • 300 gr Fuldkorns speltmel eller grahamsmel, rugmel el. andet
  • 500 gr Hvedemel Ca.
  • 2 spsk Kerner Kan udelades

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand
  • Tilsæt salt, sukker, olie
  • Tilsæt de fint hakkede/revne gulerødder samt 1 æg. Rør godt rundt
  • Tilsæt grahamsmel eller anden grov meltype
  • Rør stadig godt rundt med en kraftig ske
  • Tilføj hvedemel indtil konsistensen er som meget tyk grød. Dvs. lige før dejen samler sig.
  • Lad dejen hæve overdækket i 1 time
    Dej til gulerodsboller
  • Brug en metalske, som jævnligt skylles i koldt vand, til at sætte boller på en bageplade med bagepapir
  • Bollerne efterhæver i 15 min. mens ovnen opvarmes til 200 gr. (lidt mindre, hvis du vil bruge varmluft)
  • Om ønsket kan du pensle bollerne med et sammenpisket æg og drysse kerner over inden de sættes i ovnen. Du kan bruge solsikkekerner, hampefrø, hørfrø, sesamfrø etc.
    Kernerne tilføjer dog en del fedt, så hvis du gerne vil have boller med en lav fedtprocent, kan du sagtens udelade.
  • Bag bollerne ved 200 gr i ca. 15 – 20 minutter. Til de er gyldne og har overflade.

Sense håndfulde

Hvis du laver 20 boller af opskriften, svarer 1 bolle til 1 HF4 for en kvinde. Hver bolle indeholder 125 kcal. (uden kerner på toppen)

Bagte cocktail tomater med hvidløg

Jeg er vild med denne opskrift, som fremhæver...

Spinatvafler med laks

Spinatvaflerne kan laves med mange slags fyld og...

Brownie med sød kartoffel

En skøn kage, som er langt sundere end man...

Salat med blåbær, feta, avocado og kerner

Jeg er vild med denne kombination af sprødt,...

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en kold dag

Hvid Sense Pizza med champignon, skinke og rødløg

Jeg elsker pizza! Hjemme hos os ender fredag...

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er...

Mavevenlig greenie

Smoothies er populære som morgenmad. De er...

Grønkålschips

En sund snack, der smager syndigt Salte, sprøde...

Vandmelonsalat med feta

Sommerens skønneste salat Denne salat er en af...

2 Kommentarer

  1. heidi

    Der er ikke kun 125 kallorier i disse boller..

    der er over 4000 kallorier i denne potion. helt nøjagtigt 4044.3

    4044.3÷20 = 202,3 kalorier

    Svar
    • Birgitte

      Hej Heidi. Tak for din kommentar og nøjagtige udregning. Du har helt ret, for jeg er åbenbart kommet til at skrive 1 æg og 0,5 dl olie for meget. Det beklager jeg og retter. For så passer kalorierne. Mvh Birgitte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering