fbpx

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse.

Gulerodsboller

Lækre saftige boller. du kan bruge til alle dagens måltider. De egner sig fint til at fryse.
Forb. tid1 t 45 min
Tilb. tid20 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Sense
Søgeord: boller, Sense
Portioner: 20 boller
Kalorier: 125kcal

Ingredienser

  • 5 dl Lunkent vand
  • 50 gr Gær
  • ½ tsk Salt
  • 1 spsk Sukrin melis
  • 1 dl Rapsolie
  • 2 Æg
  • 200 gr Gulerødder, fint hakket eller revet
  • 300 gr Fuldkorns speltmel eller grahamsmel, rugmel el. andet
  • 500 gr Hvedemel Ca.
  • 2 spsk Kerner Kan udelades

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand
  • Tilsæt salt, sukker, olie
  • Tilsæt de fint hakkede/revne gulerødder samt 1 æg. Rør godt rundt
  • Tilsæt grahamsmel eller anden grov meltype
  • Rør stadig godt rundt med en kraftig ske
  • Tilføj hvedemel indtil konsistensen er som meget tyk grød. Dvs. lige før dejen samler sig.
  • Lad dejen hæve overdækket i 1 time
    Dej til gulerodsboller
  • Brug en metalske, som jævnligt skylles i koldt vand, til at sætte boller på en bageplade med bagepapir
  • Bollerne efterhæver i 15 min. mens ovnen opvarmes til 200 gr. (lidt mindre, hvis du vil bruge varmluft)
  • Om ønsket kan du pensle bollerne med et sammenpisket æg og drysse kerner over inden de sættes i ovnen. Du kan bruge solsikkekerner, hampefrø, hørfrø, sesamfrø etc.
    Kernerne tilføjer dog en del fedt, så hvis du gerne vil have boller med en lav fedtprocent, kan du sagtens udelade.
  • Bag bollerne ved 200 gr i ca. 15 – 20 minutter. Til de er gyldne og har overflade.

Sense håndfulde

Hvis du laver 20 boller af opskriften, svarer 1 bolle til 1 HF4 for en kvinde. Hver bolle indeholder 125 kcal.

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en kold dag

Hvid Sense Pizza med champignon, skinke og rødløg

Jeg elsker pizza! Hjemme hos os ender fredag...

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er...

Mavevenlig greenie

Smoothies er populære som morgenmad. De er...

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse....

Grønkålschips

En sund snack, der smager syndigt Salte, sprøde...

Vandmelonsalat med feta

Sommerens skønneste salat Denne salat er en af...

Sense omelet med laks og asparges

Sense omelet med laks og asparges Når jeg har...

Sense karrysuppe

Sense karrysuppe en skøn og mættende suppe med...

Karrysalat med æg

Ingredienser 1 dl. skyr, 0,2% 1 dl creme Fraiche...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *