Sense omelet med laks og asparges
Når jeg har tid og lejlighed til det laver jeg ofte en “brunch-omelet”, som jeg spiser omkring kl. 10 – 11. Fyldet afhænger af, hvad køleskabet gemmer, men denne er en absolut favorit udgave i luksusklassen.
Ingredienser til omelet:
1 portion
- 50 g frisk spinat
- 1 – 2 forårsløg
- 3 – 4 stilke grønne asparges
- 2 skiver røget laks
- 2 cocktail tomater
- 2 æg (her ret små)
- lidt mælk
- Smør til stegning (evt ½ smør og ½ olivenolie)
- et drys revet parmesan
Tilberedning:
- Skyl og afdryp spinaten
- Skær forårsløg og asparges i passende stykker
- Sauter spinat, forårsløg og asparges i ca. 1 spsk fedtstof indtil spinaten er faldet sammen
- Tag fyldet af panden (kom det op på en tallerken)
- Pisk med en gaffel æg, lidt mælk samt salt og peber
- Kom lidt ekstra fedtstof på panden og hæld æggemassen herpå
- Drys det sauterede fyld ud over
- Kom yderligere stykker af laks + skiver af cocktailtomater på
- Drys til sidst med lidt revet parmesan
- Omeletten er færdig, når den er ganske let lysebrun i bunden og stadig lidt blød i toppen
- Server evt. med et ½ stk ristet rugbrød
Håndfulde
HF1-2: spinat, asparges, forårsløg, tomat
HF3: æg, laks
HF4: ½ stk ristet rugbrød (kan udelades
Fedt: til stegning, parmesanost
Smagsgiver: salt, peber
Næringsindhold
I alt (inkl. rugbrød) : 426 kca.
Fordeling pr. 100 gr.:
Protein: 26 gr.
Kulhydrat: 18 gr.
Fedt: 27 gr.
0 kommentarer