fbpx

Sense omelet med laks og asparges

Sense omelet med laks og asparges

Når jeg har tid og lejlighed til det laver jeg ofte en “brunch-omelet”, som jeg spiser omkring kl. 10 – 11. Fyldet afhænger af, hvad køleskabet gemmer, men denne er en absolut favorit udgave i luksusklassen.

Ingredienser til omelet:

1 portion

  • 50 g frisk spinat
  • 1 – 2 forårsløg
  • 3 – 4 stilke grønne asparges
  • 2 skiver røget laks
  • 2 cocktail tomater
  • 2 æg (her ret små)
  • lidt mælk
  • Smør til stegning (evt ½ smør og ½ olivenolie)
  • et drys revet parmesan

Tilberedning:

  1. Skyl og afdryp spinaten
  2. Skær forårsløg og asparges i passende stykker
  3. Sauter spinat, forårsløg og asparges i ca. 1 spsk fedtstof indtil spinaten er faldet sammen
  4. Tag fyldet af panden (kom det op på en tallerken)
  5. Pisk med en gaffel æg, lidt mælk samt salt og peber
  6. Kom lidt ekstra fedtstof på panden og hæld æggemassen herpå
  7. Drys det sauterede fyld ud over
  8. Kom yderligere stykker af laks + skiver af cocktailtomater på
  9. Drys til sidst med lidt revet parmesan
  10. Omeletten er færdig, når den er ganske let lysebrun i bunden og stadig lidt blød i toppen
  11. Server evt. med et ½ stk ristet rugbrød

Håndfulde

HF1-2: spinat, asparges, forårsløg, tomat
HF3: æg, laks
HF4: ½ stk ristet rugbrød (kan udelades
Fedt: til stegning, parmesanost
Smagsgiver: salt, peber

Næringsindhold

I alt (inkl. rugbrød) : 426 kca.
Fordeling pr. 100 gr.:
Protein: 26 gr.
Kulhydrat: 18 gr.
Fedt: 27 gr.

 

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en kold dag

Hvid Sense Pizza med champignon, skinke og rødløg

Jeg elsker pizza! Hjemme hos os ender fredag...

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er...

Mavevenlig greenie

Smoothies er populære som morgenmad. De er...

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse....

Grønkålschips

En sund snack, der smager syndigt Salte, sprøde...

Vandmelonsalat med feta

Sommerens skønneste salat Denne salat er en af...

Sense omelet med laks og asparges

Sense omelet med laks og asparges Når jeg har...

Sense karrysuppe

Sense karrysuppe en skøn og mættende suppe med...

Karrysalat med æg

Ingredienser 1 dl. skyr, 0,2% 1 dl creme Fraiche...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *