Sense karrysuppe en skøn og mættende suppe med masser af proteiner.
Nyd en skøn og varmende Sense karrysuppe. Her har jeg brugt kogte ris, kyllingebryst og edemamme bønner som fyld. Du kunne også bruge suppen som sovs til boller i karry.
Ingredienser til Sense karrysuppe:
4 portioner
- 300 g blomkål
- 2 x 1 mellem gulerod
- 1 x 1 mellem løg
- 1 lille knudekål, glaskål
- 200 g squash
- 2 x 1 stilk bladselleri
- 20 g kokosolie
- 300 g kyllingebryst, kogt
- 300 g ris, kogte
- 300 g edemamebønner, frosne
- 4 dl kokosmælk, light
- Krydderi efter ønske: Karry, spidskommen etc, salt. Evt. hønsebouillon.
Tilberedning:
Med hensyn til grøntsager, kan Sense karrysuppen være en god en “tøm køleskabet” ret. Så længe alle kan blive møre til blendning og ingen af grøntsagerne er overdøvede kan du sagtens variere.
- Kog ris
- Tilbered kyllingebryst
- Start med at klargøre grøntsagene – undtaget edemamme bønnerne
- Tag evt. nogle fra for at bruge dem til fyld (uden at være blendet)
- Varm fedtstof op i en stor gryde. Jeg har brugt kokosolie, men du kan også bruge rapsolie.
- Svits grøntsager og krydderier godt
- Tilsæt vand (kun til det dækker), salt og evt. en terning hønsebouillon
- Kog til grøntsagerne er møre
- Herefter blendes suppen. Pas på! Så du kun fylder blenderen halvt op.
- Klargør kylling i terne og de grøntsager – herunder edemamme bønnerne, som skal være fyld.
- Varm op og tilsæt kokosmælk
- Server
Håndfulde
HF1-2: gulerod, squash, glaskål, løg, bladselleri etc.
HF3: kyllingebryst, edemamme bønner
HF4: ris (kan erstattes af brød)
Fedt: kokos olie, kokosmælk
Smagsgiver: salt, karry m.m. hønsebouillon
Næringsindhold
Pr. 100 g | Pr. person | I alt | |
Energi | 53 kcal | 420 kcal | 1681 kcal |
Protein | 4 g | 32 g | 126 g |
Kulhydrat | 5,6 g | 45 g | 179 g |
Fedt | 1,3 g | 11 g | 42 g |



0 kommentarer