fbpx

Karryret med blomkål og rejer

2 personer

Ingredienser:

  • ½ blomkålshoved
  • ½ spsk fint hakket eller revet ingefær
  • 1 fint hakket hvidløg
  • 50 – 100 gr frisk spinat (efter ønske)
  • ½ dåse kikærter
  • ½ dåse kokosmælk light (eller 1 lille)
  • 100 – 150 gr. Rejer
  • 1 tomat
  • 2 spsk kokosmel
  • Limebåde
  • 1 spsk Ghee, kokosolie eller rapsolie
  • Karrypulver
  • Evt. bukkehornsfrø og Asafoetida

Tilberedning:

  1. Del blomkålen i buketter
  2. Skyl spinatbladene
  3. Optø rejerne eller dræn dem, hvis de er fra lage
  4. Hak hvidløg og ingefær
  5. Varm fedtstoffet (ghee eller olie) og rist blomkålsbuketterne et par minutter
  6. Drys karrypulver (+ evt. bukkehornsfrø og asafoetide) på og rist videre til blomkålen får lidt farve
  7. Kom kikærter, ingefær og hvidløg i
  8. Tilsæt kokosmælk og lad det simre ca. 5 – 10 min. Mærk gerne blomkålen. Den skal være mør men ikke udkogt
  9. Smag til med lidt salt
  10. Tilsæt spinat og rejer og rør rundt til spinaten lige akkurat falder sammen
  11. Server og pynt med tomat, kokosmel og limebåde

Sense fordeliing:

HF1-2: Blomkål, spinat, tomat
HF3: Kikærter, rejer
HF4: Ingen her. Du kan godt servere ris til
Fedt: Ghee/olie til stegning, kokosmælk og kokosmel
Smagsgivere: karry, ingefær, hvidløg + øvrige krydderier

Brownie med sød kartoffel

En skøn kage, som er langt sundere end man...

Salat med blåbær, feta, avocado og kerner

Jeg er vild med denne kombination af sprødt,...

Bortjsj – russisk rødbedesuppe

En skøn, farverig og mættende suppe til en kold dag

Hvid Sense Pizza med champignon, skinke og rødløg

Jeg elsker pizza! Hjemme hos os ender fredag...

Sense Blomkålsgratin

En elsket klassiker i en Senset udgave. Her er...

Mavevenlig greenie

Smoothies er populære som morgenmad. De er...

Gulerodsboller

Saftige boller, som er gode at fryse....

Grønkålschips

En sund snack, der smager syndigt Salte, sprøde...

Vandmelonsalat med feta

Sommerens skønneste salat Denne salat er en af...

Sense omelet med laks og asparges

Sense omelet med laks og asparges Når jeg har...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *